Oudezijds Voorburgwal Amsterdam
Herinrichten beganegrond van het kantoorpand en wijzigen gevelindeling en daklicht van een grachtenpand

Het gebouw Oudezijds Voorburgwal 241/ Oudezijds Achterburgwal 208 is gebouwd in 1892 door J. Looy en in december 2005 is het op de Gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Op deze stille zijde van de wallen, in het hart van Amsterdam, is het Centraal Bureau van Tot Heil des Volks gevestigd. Op deze plaats wordt al het werk gecoördineerd en aangestuurd. In totaal zijn hier ca. tien mensen parttime of fulltime werkzaam. De verdiepingen zijn in de voorliggende jaren opnieuw ingericht; de beganegrond, waar de grootste ingreep moest plaatsvinden is voor het einde bewaard.

Ten behoeve van een nieuwe indeling zijn nagenoeg alle scheidingswanden verwijderd. In overleg met monumentenzorg zijn de gevels nagenoeg in hun oorspronkelijke toestand teruggebracht en is de kunststof lichtstraat op het dak van de beganegrond aan de Oudezijds Achterburgwal vervangen door een houten zadeldakconstructie met glasplaten.

Opdrachtgever:     Stichting tot Heil des Volks

Doorlooptijd:    
opdracht januari 2005, start bouw me, oplevering november 2005

Programma:    

herinrichten beganegrond van het kantoorpand en wijzigen gevelindeling en daklicht

 

BVO:    100 m2

 

Aannemer:    

bouwbedrijf Geco, Alkmaar

 

Bouwsom:    €105.000

Hogewoerd 149 | 2311 HK Leiden | t 071 5147984 | m 06 18121526 | e info@antondegruyl.nl