Zonnestein Amstelveen
Verbouwing dubbele villa

In de vrijstaande dubbele villa, gebouwd in 1958, was een woning en het tasjesmuseum ‘Hendrikje’ gevestigd. De panden hadden beide een eigen trappenhuis, toiletten, keukens en badkamers en telde per verdieping 2 x 3 kamers. Zij waren slechts verbonden door middel van enkele smalle doorgangen. 

De tijdens de bouw toegepaste materialen zoals betonvloeren van 10cm dik en asbest heeft tijdens de bouwperiode voor veel extra kosten en bouwtijd gezorgd. Een ruimtelijke woning met spannende zichtlijnen ontstond door onder andere de muur te verwijderen die de woning in tweeen scheidt, een serre aan het huis toe te voegen en de trappen als verbindend element te benutten. Je merkt niet meer dat de verdiepingshoogtes zeer beperkt zijn.

Opdrachtgever:     particulier
Doorlooptijd:         september 2006 - oktober 2007
Programma:         woonhuis
BVO:                   200 m2
Aannemer:           Aannemersbedrijf Scheurer Amsterdam

Hogewoerd 149 | 2311 HK Leiden | t 071 5147984 | m 06 18121526 | e info@antondegruyl.nl